duminică, 13 noiembrie 2011

Oul lui Columb

           Pe meleaguri dâmboviţene, promoţia nu-i promoţie. O descoperim cu toţii, fiecare în ritmul lui. Ăla care poate dă o repezeală în partea civilizată de continent (over the hedge, cum ar veni) şi nu se mai leagă la cap cu mall-urile în care piţipoancele de vânzătoare schimbă obosite preţurile la final de sezon. Ăilalţi o învaţă mai greu, pe pielea şi răbdarea lor.
         
        Deunăzi eram la un punct RCS&RDS să-mi trântesc un cablu şi un net pentru noua locuinţă... în care voi fi chiriaş. Oferta: 50% reducere la abonament pentru primele 6 luni. Adică undeva la 40 de lei în loc de 80. Problema e că am semnat contract cu proprietara pentru un an. „Păi nu se poate să va abonaţi pentru 12 luni cu promoţie”, îmi spune ecusonul cablist. Fac rapid matematica....12 luni ori preţ întreg egal...ăăăă...80 ori 10 plus 160....960 de lei. Hai 10 milioane, să fiu sigur că trec clasa.
“ - Renunţ, domnişoară la promoţie. Aş dori să-mi fac un abonamnet întreg pentru un an, că ATÂTA stau acolo”. Mă contrazice înţelegătoare:
 „- De când cu promoţia, durata abonamentului este minimum 18 luni”.

 Aha, deciii...cum ar veni, vrei nu vrei, o iei la promoţie.

„ - Şi taxa de reziliere cât e? Taxa, taxa? Cât e taxa?
-         Dacă reziliaţi după un an, taxa este alăcătuită din cele 6 luni rămase din contract plus echipamentele.
-         ?!?!
-         Stck-ul de net, 100 de euro, decodoarele, 200 de lei, cablul…
-         Opriţi-vă, opriţi-vă. Aleg promoţia! Ufff...

        Pe principiul ăsta aştept viitoare promoţii la curent electric (arzi 2.682 de kw, cât e media pe cap de locuitor în România, mai arzi 1.341 cu 50% reducere, la gaze - consumi un an, mai plăteşti jumate şi…de ce nu, la spitale - ne ocupăm de apenidicita ta şi-ţi  mai dăm un stafilococ pe care ţi-l tratăm pe viaţă la preţ redus sau la popi - mori odată, te dezgropăm şi te îngropăm iar pân’ la buric)

       În România şi promoţia e obligatorie. Unde mai pui, legat de tovarăşii de la RCS&RDS, că stick-ul ăla de net, pe care ţi-l dau gratis, lipseşte, doamnelor şi domnilor, de pe stoc. Şi lipseşte, şi lipseşteee…şi lipseşteeeee, de se lungesc e-urile de la atâta aşteptat. Mi-a spus-o amicul de la antiplicti.ro , mi-au confirmat-o şi alţii care îşi aşteaptă băţul de net până nu li se termină promoţia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu