joi, 24 noiembrie 2011

Fie ca....

        Oameni buni, vin Sărăbtorile! Prilej pentru ca lumina purităţii să ne inunde subsolurile şi dragostea de semeni să ne sufoce mai abitir ca o pernă umplută cu gâscă ghinionistă.
       Mă grăbesc să trâmbiţez sosirea dracilor de Crăciun şi de Revelion  (până la mesele copioase şi complicaţiile stomacale, până la beţiile în şanţul sărutat de omăt pişat...apar inevitabilii draci creaţi de aglomeraţie, de goana de cadouri şi de alte minunate obiceiuri româneşti)...mă grăbesc aşadar să-i anunţ cu surle şi trâmbiţe pentru simplul motiv că oamenii au început deja să o ia razna.
        
        Indecişi dacă să treacă definitiv şi irevocabil la pulover pe gât, bocanci şi jakă di iarnî, semenii noştri sunt aliniaţi  la startul maratonului de final de an. Zilele din calendar se iau una după alta şi zboară ca proastele, iar Vasile, Ion, Gheorghe sau Fernando Ionescu, Fabriţio Popescu şi Romeo Codruţ Băloi fac încălzirea, de teamă ca vecinul să nu le-o ia înainte. Parcă toţi încearcă să confişte startul...deunăzi o auzeam pe una cum i se laudă pseudo-prietenei de cafea cu degetul mic în sus că ea "a cumpărat deja cadou la copii, de Moş Nicolae, că ea a umplut deja congelatorul, că ea a întors şi-a dres". Foarte bine, veţi spune. Şi ce dacă îşi aşează femeia apele din timp?
      Problema e că oamenii ăştia au un buton on off care se activează de la sine acum, la final de noiembrie. Automat, pe ochii lor robotici şi morţi se depune o ceaţă...dau mecanic din mâini şi picioare şi calcă tot în faţa lor, pentru a-şi atinge SCOPUL! Îi poţi vedea deja prin magazine, pe străzi, prin tramvai, metrou sau autobuz. Acum, imaginaţi-vă un simplu pahar (să mergem pe clişeul cu paharul). De la zi la zi, nivelul dracilor creşte. Şi creşte. Şi creşte. Şi creşte...calculat cu precizie de alchimist să dea în afară exact de Sărbători. Şi atunci ţine-te nene! Împuţiţii de draci ies pe nas, pe gură, pe urechi! Toate astea atunci când teoretic, niciodată practic, ar trebui: (citez din marile creaţii anonime)

Să trăiesti acest Crăciun cu inima, pentru ca astfel pruncul să se nască şi în sufletul tău. Sărbători fericite şi La Mulţi Ani!
Să vi se umple casa de dragoste, lumină, fericire şi linişte sufletească!
Pacea să vă fie-n inimi şi-n casă!

etc etc fără număr fără număr! Fie ca...si ca...si mai fie ca....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu